آزمایشگاه ژنیران دارای دستگاه اسپکتروفتومتر Epoch به همراه میکرو پلیت بایوتک میباشد.
تعریف دستگاه اسپکتروفتومتر (نانودراپ)
هر نمونه ای که در آزمایشات مختلف مورد استفاده قرار می گیرد نیاز به سنجش غلظت دارد. هیچ گاه نمی توان بدون اطلاع از غلظت یک ماده حل شده در یک حلال اقدام به انجام هرگونه آزمایشی بر روی آن نمونه کرد. تکنیک اسپکتروفوتومتری یکی از بهترین راه های سنجش غلظت مواد مختلف حل شده در یک حلال می باشد.
اسپکتروفوتومتری در آزمایشگاه های مختلف با زمینه های گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد. اساس این تکنیک بر پایه تابش نور تکفام با طول موج مشخص و سپس سنجش میزان جذب نوری توسط محلول می باشد. از آنجایی که در آزمایشگاه های زیست شناسی اکثر موادی که نیاز به سنجش غلظت دارند جذب در محدوده فرابنفش و مرئی دارند، از دستگاه های اسپکتوفوتومتر که در این محدوده کار می کنند استفاده می شود.
اجزا و قطعات دستگاه
بطور کلی دستگاه های اسپکتروفتومتر فارغ از برند و مدل و قابلیت های متنوعی که میتوانند داشته باشند دارای 3 جز اصلی هستند یک منبع، که نور با طول موج مشخص را میتاباند ،یک بستر جهت لود نمونه (در دستگاه های قدیمی تر به آن کووِت میگفتند) و یک کندانسور جهت جذب و نمایش نور عبوری از نمونه هستند .
انواع مختلف دستگاه
دستگاه های اسپکتروفتومتر قدیمی دارای انواع تک کووت و چند کوت هستند که امروزه کاربرد بسیار محدودی دارند اما دستگاه های جدید که تحت عنوان نانودراپ نیز شناخته میشوند با رفع بسیاری از مشکلات دستگاه های قدیمی محبوبیت بسیار زیادی در بین آزمایشگاه های فعال در زمینه های مختلف پیدا کرده اند.
نانودراپ می تواند جذب چندین نمونه را با دقت بسیار بالا به شکل همزمان اندازه گیری کند. از این دستگاه در انجام تست های الایزا استفاده می شود که می تواند تا ۹۶ نمونه را همزمان مورد بررسی قرار دهد. همچنین نانودراپ با اتصال به یک کامپیوتر و لینک شدن با نرم افزارهای مرتبط میتواند تمام محاسبات را به شکل خودکار انجام دهد. یکی دیگر از برتری های این دستگاه نیز، نیاز به نمونه در حجم های بسیار کم می باشد.
اصل کارکرد دستگاه اسپکتروفتومتر (نانودراپ)
دانشمندانی به نام بیر و لامبرت قانونی را جهت سهولت دستیابی به غلظت ماده مورد سنجش تبیین کردند. طبق فانون بیر-لامبرت، دستیابی به غلظت یک ماده حل شده درون محلول، نیازمند محاسبه جذب نوری، شیب جذب ماده حل شونده و طول ظرف نمونه می باشد. همچنین بیر و لامبرت به خوبی نشان دادند که میزان جذب نوری با غلظت ترکیب مورد نظر رابطه مستقیم دارد. بعبارتی هرچقدر غلظت ترکیب بیشتر باشد، میزان جذب نوری آن بیشتر خواهد بود.
البته یکی از نکات بسیار مهم در تکنیک اسپکتروفوتومتری، وجود جذب نوری برای ترکیب مورد نظر می باشد. یعنی ترکیبی که قرار است مورد سنجش قرار بگیرد باید در محدوده نور مرئی و فرابنفش و در یک طول موج مشخص بالاترین جذب را دارا باشد.
همچنین باید توجه داشت که اگر دو ترکیب در یک طول موج پیک جذبی دارند، نمی توان آن دو را باهم در همان طول موج مورد سنجش قرار داد. چرا که هر دوی ترکیبات در آن طول موج نور را جذب کرده و نمی توان غلظت هریک را به درستی تعیین نمود. در چنین شرایطی از ترکیباتی که بتوانند یکی از ترکیبات هم پوشان را خاموش (Quench) کند، استفاده می شود تا در آن طول موج فقط یک ترکیب جذب نوری داشته باشد.
سلام ببخشید دستگاه ما بخش لود نمونه اش افتاده زمین ورشکسته چه کاری میشه کرد
با شرکت تولید کننده تماس بگیرین
سلام ببخشید قیمت دستگاه نانو دراپ چند هست
سلام، لطفا جهت استعلام قیمت با ما تماس بگیرید
سلام وققتون بخیر ایا با دستگاه میکرو دراپ میشود میزان خلوص و غلظت DNA را اندازه گیری کرد ؟
سلام دوست عزیز بله
طولموج ۲۶۰ nm جذب آدنین و گوانین را نشان میدهد که نشانگر اسید نوکلئیکها است.بنابراین بله میشه.
سلام نانو دراپ دارید قیمت لطفا
سلام دوست عزیز لطفا با ژنیران جهت اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.