سلول B چیست؟ منشا، عملکرد، تفاوت سلول‌های B و T

سلول b چیست؟

سلول‌های B چه هستند؟ مقدمه‌ای بر سلول B

سلول‌های B نوعی لنفوسیت هستند که مسئول بخش ایمنی هومورال سیستم ایمنی هستند. این گلبول‌های سفید، آنتی‌بادی‌هایی تولید می‌کنند که نقش مهمی در ایمنی دارند. هر سلول B حاوی یک هسته گرد است.

لنفوسیت‌ها حدود 25 درصد از گلبول‌های سفید را تشکیل می‌دهند و سلول‌های B تقریباً 10 درصد از کل لنفوسیت‌ها را تشکیل می‌دهند.

سلول‌های B از کجا منشأ می‌گیرند؟ سلول‌های B در کجا بالغ می‌شوند؟

سلول‌های B  از مغز استخوان که بافت چربی نرم داخل استخوان است، منشأ می‌گیرند و در همان جا بالغ می‌شوند.

سلول‌های B چگونه عمل می‌کنند؟

سلول‌های B آنتی‌بادی‌ها یا کروموزوم‌های Y شکل تولید می‌کنند که توسط سیستم ایمنی ایجاد می‌شوند تا از آسیب رساندن مواد خارجی به بدن جلوگیری کنند. سلول‌های B بر روی سطح خود دارای گیرنده (رسپتور) های سلول B (BCRs) هستند که از آنها برای اتصال به پروتئین خاصی استفاده می‌کنند.

سلول‌های b

هنگامی که سلول‌های B به این پروتئین که آنتی‌ژن نامیده می‌شود متصل می‌شوند، آنتی‌بادی‌هایی آزاد می‌کنند که به آنتی‌ژن می‌چسبند و از آسیب رساندن آن به بدن جلوگیری می‌کنند. سپس، سلول‌های B برای جذب سایر سلول‌های ایمنی، سیتوکین ترشح می‌کنند. آنها همچنین آنتی‌ژن‌ها را در دسترس سلول‌های T قرار می‌دهند که با استفاده از گیرنده‌های سلولی خود (TCRs) ،آنها را تشخیص می‌دهند. سلول‌های T آنتی‌ژن‌ها را از بین می‌برند.

سلول‌های B چگونه فعال می‌شوند؟

هنگامی که عوامل عفونی مانند باکتری‌ها وارد بدن می‌شوند، قطعاتی از ساختارشان بر روی سطح سلول‌های آنها قابل مشاهده است. این قطعات آنتی‌ژن نامیده می‌شوند و سلول‌های B با برخورد و شناسایی آنتی‌ژن فعال می‌شوند.

سلول‌های B بر روی سطح خود گیرنده‌های سلول B (BCRs) دارند و این  BCRها به آنتی‌ژن‌های خاص متصل می‌شوند. هنگامی که سلول به آنتی‌ژن‌ها متصل می‌شود، فعال سازی آغاز می‌شود.

 

استفاده از غنی‌سازی مبتنی بر میکروحباب Akadeum به شما امکان می‌دهد تا یک جمعیت بسیار خالص از سلول‌های B به دست آید، در حالی که درصد BCR ، مشابه همان مواد اولیه باقی مانده است. پروتکل جداسازی این گیرنده‌ها را مختل و یا جمعیت جدا شده را منحرف نمی‌کند.

سلول‌های B چگونه آنتی‌ژن‌ها را تشخیص می‌دهند؟

سلول‌های B عوامل عفونی را با شکل آنتی‌ژن‌های روی سطوح آنها تشخیص می‌دهند. سلول‌هایی که از یک سلول B منفرد ایجاد شده‌اند، همان آنتی‌بادی‌ها را تولید می‌کنند و مهاجم و آنتی‌ژن‌هایی را به یاد می‌آورند که منجر به تشکیل آن‌ها شدند. این حافظه به این معنی است که سلول‌های B آنتی‌بادی‌هایی را تولید می‌کنند که با آنتی‌ژن اصلی مقابله می‌کنند و از سیستم ایمنی در برابر حمله دوم محافظت می‌کنند.

آنتی ژن

استفاده از غنی‌سازی مبتنی بر میکروحباب Akadeum عملکرد سلول‌های B را حفظ می‌کند و سلول‌های B جدا شده ، ظرفیت ارائه آنتی‌ژن خود را حفظ می‌کنند.

جداسازی سلول B چیست؟

جداسازی سلول B جداسازی سلول‌های B از سایر جمعیت‌های سلولی است. سلول‌های B با مارکرهای سطحی آنها، CD19 و CD20 شناسایی می‌شوند.

سلول‌های B فعال شده به سلول‌های پلاسما تبدیل می‌شوند و مقادیر زیادی آنتی‌بادی تولید می‌کنند. این سلول‌های B فعال شده را می‌توان با استفاده از نشانگر CD138 شناسایی کرد.

استفاده از غنی‌سازی مبتنی بر میکروحباب Akadeum نشان می‌دهد که سلول‌های B به طور مصنوعی توسط جداسازی Akadeum فعال نشده‌اند و ظرفیت خود را برای تمایز سلول‌های پلاسما همان‌طور که توسط القای CD138 نشان داده شده است، حفظ می‌کنند.

روش‌های جداسازی سلول‌های B چگونه است؟

چند رویکرد متفاوت برای جداسازی سلول B وجود دارد.

یک روش، روش انتخاب است. انتخاب مثبت زمانی است که سلول‌های B توسط مکانیسم حذف، مورد هدف قرار می‌گیرند و برای تجزیه و تحلیل پایین‌دست، نگهداری می‌شوند. از سوی دیگر، انتخاب منفی زمانی است که سایر انواع سلول‌ها حذف می‌شوند تا سلول‌های B دست‌نخورده و بدون تغییر باقی بمانند. کیت جداسازی سلول B انسانی ما از انتخاب منفی برای ارائه نمونه‌های سلولی با خلوص بالا استفاده می‌کند.

کاهش سلول‌های B رویکرد دیگری است که در آن یک نوع سلول منفرد (در این مورد، سلول‌های B ) از یک نمونه بیولوژیکی حذف می‌شود.

تفاوت بین سلول‌های B و سلول‌های T در  چیست؟

دو نوع لنفوسیت وجود دارد: سلول‌های B و سلول‌هایT . هر دوی آنها بخش مهمی از پاسخ ایمنی بوده و به هم مرتبط هستند، زیرا سلول‌های T برای فعال کردن سلول‌های B مورد نیاز هستند.

در حالی که سلول‌های B و T هر دو در تحریک پاسخ ایمنی نقش دارند، تفاوت اصلی بین این دو این است که سلول‌های T فقط می‌توانند آنتی‌ژن‌های ویروسی را در قسمت بیرونی سلول‌های آلوده تشخیص دهند و سلول‌های B فقط می‌توانند آنتی‌ژن‌های سطحی خود عوامل عفونی را شناسایی کنند.

از همان روش‌های جداسازی سلولی که برای جداسازی سلول‌های T استفاده می‌شود، می‌توان برای جداسازی سلول‌های B نیز استفاده کرد.

چه بیماری‌هایی بر سلول‌های B تأثیر می‌گذارند؟

بالابودن غیرعادی تعداد سلول‌های B می‌تواند نشان دهنده چندین مشکل در بدن انسان باشد:

  • مولتیپل میلوما
  • سندرم دی جورج
  • لوسمی لنفوسیتی مزمن
  • سرطان خون

تعداد کم سلول‌های B می‌تواند نشانه‌ای از لوسمی لنفوبلاستیک حاد یا بیماری ای باشد که تضعیف کننده سیستم ایمنی است، مانند HIV . علاوه بر این، لنفوسیتوپنی (که به عنوان لنفوپنی نیز شناخته می‌شود) می‌تواند به دلیل تعداد کم لنفوسیت‌ها ایجاد شود.

آیا می‌توان DNA را از سلول‌های B جدا کرد؟

بله. DNA در هسته سلول‌ها قرار دارد و سلول‌های B دارای هسته هستند.

چگونه می‌توانم نمونه طحال موش خود را از نظر سلول‌های B غنی کنم؟

تجزیه و تحلیل عملکرد و تنظیم سلول B نیاز به یک جمعیت بسیار خالص از سلول‌های B بدون تغییر دارد، اما فناوری‌های جداسازی سنتی مانند مرتب‌سازی مغناطیسی می‌تواند امری دشوار باشد و در نهایت نتایجی کمتر از میزان مطلوب ایجاد کند. گلبول‌های قرمز نیز می‌توانند بر خلوص نمونه تأثیر منفی بگذارند.

فناوری مرتب‌سازی سلولی فعال شده با شناوری (BACS) از Akadeum یک روش کاملاً جدید و غیرتهاجمی برای دستیابی به سلول‌های بدون تغییر در حالت فیزیولوژیکی طبیعی است.

مطالعه بیشتر:

منبع

مترجم: مریم محجوب

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

4.6 / 5. تعداد رای دهندگان: 21

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید