تاثیر رژیم غذایی پر فیبر بر ایمونوتراپی بیماران مبتلا به سرطان پوست ملانوما

فیبر

 

بر اساس مطالعه جدیدی که توسط محققان مرکز تحقیقات سرطان در موسسه ملی سرطان (NCI) بخشی از مؤسسه بهداشت و مرکز سرطان اندرسون MD دانشگاه تگزاس – انجام شده است، رژیم غذایی غنی از فیبر ممکن است به برخی از افراد تحت درمان ملانوما کمک کند تا با تأثیرگذاری بر میکروبیوم روده آنها به ایمونوتراپی پاسخ دهند. نتایج این مطالعه که هم افراد مبتلا به ملانوما و هم مدل‌‌های موش این بیماری را مورد بررسی قرار داد، در مجله Science  منتشر می‌شود.

در میان بیماران مبتلا به ملانوم پیشرفته که تحت ایمونوتراپی با immune checkpoint blockers (مسدود کننده‌های ایمونوتیک) قرار گرفتند، آن‌هایی که حداقل 20 گرم فیبر در روز مصرف می‌کردند، بدون پیشرفت بیماری، طولانی ‌ترین مدت زنده ماندن را داشتند. در مقابل، به نظر می‌رسد استفاده از مکملهای پروبیوتیک تا حدودی اثر بخشی دورههای درمانی این نوع ایمونوتراپی را کاهش می‌دهد. پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که معمولاً به عنوان مکمل برای بهبود سلامت روده مصرف می‌شوند.

دکتر جورجیو ترینچیری (Giorgio Trinchieri)، رئیس آزمایشگاه ایمونولوژی سرطان در مرکز تحقیقات سرطان  NCIو یکی از محققان این مطالعه گفت: «داده‌‌ها نشان می‌دهند که می‌توان ترکیب میکروبیوتای روده را هدف قرار داد و بر توانایی بیمار برای پاسخ به ایمونوتراپی تأثیر گذاشت. مصرف یک رژیم غذایی غنی از فیبر مانند میوه‌ها، سبزیجات و حبوبات می‌تواند توانایی شما را در پاسخ به ایمونوتراپی بهبود بخشد.»

ایمونوتراپی با مسدود کننده‌های ایمونوتیک، به بازیابی توانایی طبیعی سیستم ایمنی برای شناسایی و کشتن سلول های تومور کمک می‌کند. این دارو‌ها در ملانوما بسیار موثر بوده و عمر برخی از افراد مبتلا به بیماری پیشرفته را تا سال ها افزایش داده‌اند. با این حال، برای بسیاری از بیماران، این روش ایمونوتراپی نمی‌تواند رشد تومورهایشان را متوقف کند. چندین مطالعه نشان داده‌اند که ترکیب باکتری‌های روده ممکن است بر پاسخ به ایمونوتراپی تأثیر بگذارد.

دکتر ترینچیری گفت:«سوال این است که آیا می‌توانیم ترکیب نوع باکتری‌ها را در روده تغییر دهیم و توانایی بیمار در پاسخگویی به ایمونوتراپی را بهبود ببخشیم؟»

در یک مطالعه که قبلاً انجام شده است، دکتر ترینچیری و گروه دیگری از همکارانش نشان دادند که برخی از افراد مبتلا به ملانوما که در ابتدا به این نوع ایمونوتراپی پاسخ ندادند، پس از دریافت پیوند مدفوع (انتقال نمونه مدفوع فردی به روده فرد دیگر برای انتقال باکتریهای موجود در آن) از بیماری که به دارو پاسخ داده بود، بهبود پیدا کردند. آن ها به این نتیجه رسیدند که پیوند مدفوع، باکتری های رودهای متفاوتی را به بیمار منتقل کرده بود که به آسان‌تر شدن حمله سلول‌های ایمنی و کشتن تومورها کمک می‌کرد.

دریافت فیبر غذایی و استفاده از مکمل‌‌های پروبیوتیک نیز بر ترکیب باکتری ‌های روده تأثیر می‌گذارد. تعداد زیادی از بیماران سرطانی برای بهبود سلامت روده خود از مکمل های پروبیوتیک استفاده می‌کنند اما اطلاعات کمی در مورد اینکه چگونه پروبیوتیک‌ها – که اساساً اکولوژی باکتری‌های روده را تغییر می‌دهند – بر پاسخ ایمنوتراپی تأثیر می‌گذارند، در دست است.

ارتباط بین دریافت فیبر و پاسخ ایمونوتراپی نیز نامشخص است. با این حال، اخیراً یک مطالعه به رهبری دکتر رومینا گلدزمید (Romina Goldszmid) از مرکز تحقیقات سرطان NCI، نشان داد که موش‌ هایی که از رژیم غذایی غنی از پکتین – که فیبر فراوان در سیب است – تغذیه می‌کردند، توانستند با فعال‌‌سازی سلول‌های ایمنی و برنامه ریزی مجدد ریز محیط تومور از رشد آن جلوگیری کنند.

در مطالعه جدید، دکتر Trinchieri و همکارانش دکتر Carrie R. Daniel و دکتر  Jennifer A. Wargo از مرکز سرطان اندرسون MD دانشگاه تگزاس و همکارانشان به بررسی ترکیب میکروارگانیسم ‌های مدفوعی (میکروبیوتای روده)، عادات غذایی و استفاده از مکمل‌‌های پروبیوتیک در میان بیماران مبتلا به ملانوما پیشرفته که تحت درمان با ایمونوتراپی هستند، پرداختند.

در بین 128 بیماری که محتویات رژیم غذایی غنی از فیبر آنها مشخص بود، آنهایی که حداقل 20 گرم فیبر در روز مصرف می‌کردند (مقداری که محققان برای اهداف این مطالعه به عنوان “مقدار کافی” تعیین کردند) بدون پیشرفت سرطان زندگی طولانی تری نسبت به سایرین که فیبر غذایی کمتری مصرف کردند، داشتند. هر 5 گرم افزایش در مصرف روزانه فیبر غذایی با 30 درصد کاهش خطر پیشرفت بیماری مطابقت دارد.

محققان همچنین به تأثیر مصرف فیبر غذایی بر پاسخ به درمان با داروهای ضد PD-1، دسته ای از immune checkpoint blockers، در مدل‌های موش مبتلا به ملانوما پرداختند. برای تقلید از رژیم‌های غذایی مختلف در بیماران ملانوما، آن‌ها به موش‌ ها رژیم غذایی غنی از فیبر یا کم فیبر دادند، سلول‌ های ملانوما را به موش‌ ها تزریق کردند و سپس موش‌ها را با درمان ضد PD-1 درمان کردند. پس از درمان توسط ضد PD-1 سرعت رشد تومور در موشهایی که رژیم غذایی غنی از فیبر دریافت کرده بودند در مقایسه با موشهایی که رژیم غذایی کم فیبر داشتند، کاهش یافته بود.

محققان سپس آزمایش ‌ها را روی موش‌‌های بدون میکروب تکرار کردند؛ یعنی موش‌هایی که هیچ باکتری در روده‌شان وجود نداشت.

دکتر ترینچیری گفت: «در موش‌های بدون میکروب، تغییر رژیم غذایی هیچ تفاوتی در پاسخ ایمونوتراپی ایجاد نکرد. این پدیده نشان میدهد که رژیم غذایی با تغییر ترکیب میکروبیوتای روده بر پاسخ بیماران بر این نوع ایمونوتراپی تاثیر می‌گذارد

دکتر Trinchieri خاطر نشان کرد که یکی از مکانیسم ‌هایی که فیبر غذایی از طریق آن می‌تواند تأثیر مفید خود را اعمال ‌کند، افزایش انواع باکتریهای روده مانند Ruminococcaceae است که سطوح بالایی از اسید های چرب با زنجیره کوتاه خاص با اثر ضد توموری را تولید می‌کنند.

دکتر ترینچیری گفت: «ما شاهد افزایش یکی از این اسید‌های چرب با زنجیره کوتاه – پروپیونات – در موش‌هایی بودیم که از رژیم غذایی پر فیبر تغذیه می‌کردند. علاوه بر این، بیمارانی که سرطان آنها به ایمونوتراپی پاسخ داده بود، در مقایسه با بیمارانی که به این درمان پاسخ ندادند، تعداد بیشتری از باکتری رومینوکوکاسه را در میکروبیوتای روده خود داشتند

محققان همچنین تاثیر پروبیوتیک‌ها بر باکتری‌های روده را در مدل موش ملانوما بررسی کردند. موش‌های تغذیه کننده از پروبیوتیک پاسخ کمتری به درمان با داروهای ضد PD-L1 داشتند و تومورهای بزرگتری نسبت به موش های کنترل ایجاد کردند. تجزیه و تحلیل بیشتر نشان داد که موشهای تغذیه شده با پروبیوتیک دارای سطوح پایین تری از سلولهای ایمنی کشنده تومور بودند که نشان دهنده یک پاسخ ایمنی ضعیف است.

در مطالعه انسانی، نزدیک به یک سوم از بیماران گزارش دادند که در یک ماه گذشته مکمل پروبیوتیک مصرف کرده‌اند. اگرچه محققان خاطرنشان کردند که کم بودن حجم نمونه و تنوع پروبیوتیک ‌های مورد استفاده بیماران، نتیجه‌ گیری قطعی در مورد ارتباط بین مصرف پروبیوتیک و پاسخ به ایمونوتراپی (checkpoint blockers) را دشوار می‌کند، اما مشاهده کردند که بیمارانی که بالاترین سطوح فیبر غذایی را بدون استفاده از پروبیوتیک مصرف می‌کنند، طولانی ترین مدت زنده مانی را دارا هستند.

دکتر Trinchieri هشدار داد: «تاثیر فیبر غذایی و پروبیوتیک‌ها بر میکروبیوتای روده تنها بخشی از یک تصویر بزرگتر است. عوامل زیادی می توانند بر توانایی بیمار مبتلا به ملانوما در پاسخ به ایمونوتراپی تأثیر بگذارند. با این حال در بین عوامل، میکروبیوتا روده به نظر یکی از عوامل غالب است. داده‌‌ها همچنین نشان می‌دهند که احتمالاً افراد مبتلا به سرطان که تحت ایمونوتراپی قرار دارند بهتر است از پروبیوتیک‌های تجاری موجود استفاده نکنند. وی خاطر نشان کرد که مطالعات گسترده تر ضروری است و باید شامل سرطان هایی غیر از ملانوما نیز باشند.

خلاصه:

بر اساس مطالعه جدیدی که توسط محققان مرکز تحقیقات سرطان در موسسه ملی سرطان (NCI) – بخشی از مؤسسه بهداشت و مرکز سرطان اندرسون MD دانشگاه تگزاس – انجام شده است، رژیم غذایی غنی از فیبر ممکن است به برخی از افراد تحت درمان ملانوما کمک کند تا با تأثیرگذاری بر میکروبیوم روده آن ها به ایمونوتراپی پاسخ دهند. نتایج این مطالعه که هم افراد مبتلا به ملانوما و هم مدل‌های موش این بیماری را مورد بررسی قرار داد، در مجله Science  منتشر می‌شود.

مترجم: فاطمه فریادرس

منبع

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

4.8 / 5. تعداد رای دهندگان: 5

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید

7 دیدگاه در “تاثیر رژیم غذایی پر فیبر بر ایمونوتراپی بیماران مبتلا به سرطان پوست ملانوما

  1. ناهید میگوید:

    سپاس عالی بود ،لطفا یک برنامه تغذیه هم ما بیماران حین ایمونوتراپی مهمان بفرمایید،🙏🌺

  2. کاربر ژنیران میگوید:

    سلام روزخوش،درحین ایمونوتراپی چه غذاهایی بخورم،🌱

  3. کاربر ژنیران میگوید:

    سلام،روزبخیر،من ،روزشنبه دوتا پلکی تاکسل وروزیکشنبه هم همینطور روز دوشنبه،کیترودا تزریق کردم لطفا در مورد نوع تغذیه ومسکنها راهنمایی بفرمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *