ارتباط نوشیدن شیر توسط مادر در دوران شیردهی و احتمال بروز آلرژی در کودک

ارتباط نوشیدن شیر توسط مادر در دوران شیردهی و احتمال بروز آلرژی در کودک

کودکان مادرانی که در دوران شیردهی مقدار بیشتری از شیر گاو استفاده می کنند، کمتر در معرض خطر ابتلا به آلرژی های غذایی قرار دارند.

یافته های این مطالعه از بررسی برنامه غذایی بیش از 500 مادر سوئدی و بررسی میزان شیوع آلرژی در کودکان آن ها تا سن یک سالگی به دست آمده است.

میا استروویک، نویسنده این مطالعه می گوید: “ما دریافته ایم كه مادران كودكان سالم یك ساله در هنگام شیردهی بیشتر از مادران كودكان آلرژیك یك ساله شیر گاو مصرف می كنند. اگرچه این ارتباط واضح است، اما ادعا نمی كنیم كه نوشیدن شیر گاو یك درمان عمومی برای آلرژی های غذایی است.”

عوامل زیادی در ایجاد آلرژی غذایی دخیل است، که ژنتیک فرد نیز در آن موثر است. بنا به اظهارات میا استروویک : “رژیم غذایی عاملی است که والدین می توانند مستقیما در آن نقش داشته باشند. امروزه بسیاری از زنان جوان از نوشیدن شیر اجتناب می کنند که روندی بسیار نگران کننده است.”

وی خاطرنشان کرد که بروز حساسیت نسبت به پروتئین شیر در بزرگسالان امری غیرمعمول است، بنابراین اکثر زنان می توانند بدون مشکل از شیر و محصولات لبنی استفاده کنند. موضوع عدم تحمل لاکتوز وقتی بدن قادر به تجزیه قندهای شیر نباشد، امری کاملاً متفاوت است. در این حالت، فرد باید محصولات لبنی بدون لاکتوز را مصرف کند.

فرضیه بهداشتی

به گفته پروفسور سودی سندبرگ، سوپروایزر میا استروویک، یکی از فرضیه های ممکن، این است که شیر موجود در رژیم غذایی مادر حاوی موادی است که بلوغ سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند.

“در اوایل رشد کودک، یک پنجره زمانی وجود دارد که تحریک سیستم ایمنی بدن برای افزایش تحمل کودک نسبت به غذاهای مختلف بالا رود.”

وی توضیح می دهد، طبق چیزی که به عنوان فرضیه بهداشت شناخته می شود، تماس زود هنگام با میکروارگانیسم های مختلف می تواند شروع خوبی برای سیستم ایمنی کودک باشد.

“اما امروزه با شیوع کمتری از میکروارگانیسم ها در جامعه بهداشتی تر، مواد دریافت شده از طریق رژیم غذایی مادر می تواند راه دیگری برای تحریک بلوغ سیستم ایمنی بدن باشد.”

میا بیان کرد:”در این مطالعه، ما توانستیم میزان شیر و فرآورده های شیری دریافت شده و گزارش شده را از طریق نشانگرهای زیستی در خون فرد و شیر مادر بررسی کنیم. این نشانگرهای زیستی دو اسید چرب تشکیل شده در معده گاو هستند که مخصوص محصولات لبنی می باشند. علاوه بر این، تمام موارد آلرژی زا در کودکان توسط یک پزشک متخصص تشخیص داده شده است.”

این مطالعه بخشی از یک پروژه تحقیقاتی گسترده تر است که پیرامون یک مطالعه گروهی خانوادگی بر روی 655 عضو خانواده ای که طی سال های 2015 تا 2018 در بیمارستان ساندربی زایمان کردند، انجام گرفته است.

تاثیر شیر در رژیم غذایی

مکانیسم عملکرد شیر مادر در کاهش آلرژی غذایی به طور کامل مشخص نشده است. به گفته محققین، عوامل مختلفی می توانند در این فرایند موثر باشند.

“یک فرضیه این است که شیر گاو حاوی ماده ای است که سیستم ایمنی بدن کودک را فعال کرده و به او در ایجاد تحمل نسبت به مواد غذایی کمک می کند. این عامل ناشناخته در چربی شیر یا محتوای پروتئینی یافت می شود.”

منبع

همچنین بخوانید…

تکنیک های آزمایشگاهی

تقویم آموزشی آزمایشگاه ژنیران

تجهیزات آزمایشگاه ژنیران

بازید مجازی از ژنیران

 

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

1 / 5. تعداد رای دهندگان: 1

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *