اخبار سلامتی
تاثیر چاقی، فشار خون و کلسترول بر عملکرد مغز:
مدیریت وزن کودکان، فشار خون و سطح کلسترل آن ها می تواند از سلامت مغز و عملکرد آن در دوران میانسالی محافظت نماید.
بر اساس تحقیقات جدیدی منتشر شده، فاکتورهای خطر قلبی عروقی جمع شده از کودکی تا میان سالی می تواند بر عملکرد شناختی مغز در میانسالی تأثیر بگذارد و آن را تضعیف کند.
تحقیقات قبلی نشان داده است که تقریباً از هر 5 نفر بالای 60 سال 1 نفر حداقل مقدار خفیفی از عملکرد مغز خود را از دست می دهد که با ریسک فاکتور های بیماری های قلبی عروقی مانند فشار خون بالا ، چاقی ، دیابت نوع 2 ، سیگار کشیدن ، عدم تحرک بدنی و رژیم غذایی نامناسب و همچنین افسردگی و سطح تحصیلات پایین مرتبط است.
بسیاری از بیماری هایی که باعث نقص عصبی می شوند ، مانند آلزایمر ، قبل از شروع علائم قابل توجه ، مرحله پیش بالینی طولانی دارند. محققان خاطرنشان کردند که در حال حاضر هیچ درمانی برای دلایل عمده زوال عقل وجود ندارد ، بنابراین مهم است که بدانید فاکتور های خطر قلبی عروقی در اوایل زندگی چگونه می توانند بر مغز تأثیر بگذارند.
Juuso O. Hakala نویسنده این مطالعه بیان کرد: “ما می توانیم از این نتایج برای ایجاد تمرکز بر روی سلامت مغز گروه های سنی جوانتر استفاده کنیم به جای آن که تمرکز را بر روی سنین پیری و میانسالی قرار دهیم.”
اخبار بیشتری در ارتباط با چاقی و کلسترول بخوانید:
بهبود چاقی موش ها توسط رژیم کاکائو
آزار و اذیت کودکان ارتباط مستقیمی با میزان کلسترول بالا در بزرگسالی آنها دارد.
وی همچنین افزود “نتایج ما نشان می دهد که نظارت فعال و پیشگیری از بیماری های قلبی و عوامل خطر سکته مغزی ، از اوایل کودکی می تواند بسیار مهم باشد. در این حالت کودکانی که فاکتورهای خطرناک قلبی عروقی دارند را می توان با مداخله زودهنگام و اصلاح سبک زندگی درمان کرد.”
مطالعه ریسک فاکتور های قلبی عروقی در فنلاند صورت گرفت. محققان پروفایل ریسک فاکتور های شرکت کنندگان را به مدت 31 سال از کودکی تا بزرگسالی دنبال کردند. معاینات بالینی پایه در سال 1980 بر روی تقریباً 3600 دختر و پسر به طور تصادفی انتخاب شده در سنین 3 تا 18 سال که همه سفیدپوست بودند انجام شد.
بیش از 2000 شرکت کننده ، در سنین 34 تا 49 سال ، در سال 2011 تحت آزمایش عملکرد شناختی رایانه ای قرار گرفتند. این آزمون چهار حوزه مختلف شناختی را اندازه گیری کرد: حافظه اپیزودیک و یادگیری مبنی بر مشارکت. حافظه کوتاه مدت، زمان واکنش و حرکت، پردازش بصری و تمرکز پایدار.
محققان دریافتند:
- فشار خون سیستولیک ، کلسترول تام خون ، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) و همچنین شاخص توده بدن از کودکی تا میانسالی با عملکرد مغز در میانسالی ارتباط دارد.
- فشار خون سیستولیک بالا یا کلسترول تام خون بالا و کلسترول LDL در کاهش حافظه و یادگیری توسط میانسالی ارتباط دارند.
- چاقی از کودکی تا بزرگسالی با کاهش سرعت پردازش اطلاعات بصری و حفظ توجه همراه بود.
- داشتن هر سه عامل خطر قلبی عروقی با ضعف حافظه و یادگیری مبنی بر مشارکت ، پردازش ضعیف تصویری ، کاهش دامنه توجه و واکنش کند مرتبط بود.
این نتایج از یافته های مشاهده ای است ، بنابراین مطالعات بیشتری لازم است تا بفهمیم که آیا سنین خاصی در کودکی و یا نوجوانی وجود دارد که عوامل خطر قلبی عروقی بتواند در آن سنین بر سلامت مغز در میانسالی تاثیر گذار باشد یا خیر. از آنجا که همه شرکت کنندگان در مطالعه سفید پوست هستند ، نتایج ممکن است برای افراد دیگر گروه های نژادی یا قومی قابل تعمیم نباشد.
بیشتر بخوانید:
کبد