تست Checkerboard چیست؟

تست Checkerboard چیست؟

تست Checkerboard چیست؟ ( تست چکر برد )

اندازه گیری سینرژی با استفاده از آنالیز checkerboard برای تعیین تأثیر بر قدرت ترکیبی از آنتی بیوتیک ها در مقایسه با فعالیت های فردی آنها استفاده می شود . این مقایسه سپس به عنوان شاخص غلظت مهارکننده کسری (FIC) نشان داده شده است.  مقدار شاخص FIC ترکیبی از آنتی بیوتیک ها را در نظر می گیرد که بیشترین تغییر را از MIC فرد آنتی بیوتیک ایجاد می کند.

برای تعیین کمیت فعل و انفعالات بین آنتی بیوتیکهای مورد آزمایش (شاخص FIC) از معادله زیر استفاده شده است:

تست Checkerboard چیست؟

سپس مقدار FIC Index برای طبقه بندی تعامل دو آنتی بیوتیک آزمایش شده استفاده می شود.

تست Checkerboard چیست؟

هم افزایی (synergy): هنگامی که ترکیب ترکیبات منجر به مقدار FIC <0.5 شود ، ترکیب ترکیبات فعالیت مهاری (کاهش در MIC) یک یا هر دو ترکیب را نسبت به ترکیبات افزایش می دهد.

افزودنی یا بی تفاوتی: هنگامی که ترکیب ترکیبات منجر به مقدار FIC 5/0 – 4 شود ، این ترکیب هیچ گونه افزایش در فعالیت مهاری یا افزایش اندک در فعالیت مهاری از اثر افزودنی هر دو ترکیب ندارد.

آنتاگونیسم: وقتی ترکیب ترکیبات منجر به مقدار FIC> 4 شود ، ترکیب ترکیبات باعث افزایش MIC می شود ، یا فعالیت ترکیبات را پایین می آورد.

سنجش های جنبشی زمان کشتن سینرژی می تواند برای توصیف بیشتر ویژگی های مشاهده شده در سنجش میکرودایلوشن انجام شود. سنجش سینتیکی زمان هم افزایی می تواند با تعیین میزان کشته شدن ترکیبات ، چگونگی تأثیر ترکیبات باکتری ها در چرخه رشد را تعیین کند. این روش همچنین می تواند تعیین کند که آیا این ترکیب باکتریواستیک یا باکتری کش است.

در زیر نمایه ای از یک سنجش checkerboard است که در آن فعالیت هم افزایی دو آنتی بیوتیک ، A و B مشخص شده است.

تست Checkerboard چیست؟ ( تست چکر برد )

در اینجا به تصویر کشیده شده است که یک مجموعه آزمایش سنجش همگام مشترک است. ستون های 1 تا 11 حاوی رقت های سریال 2 برابر از ترکیب A هستند ، و ردیف های A تا G حاوی رقت های سریالی دو برابر از ترکیب B. هستند. ستون 12 حاوی رقت سریال از ترکیب B به تنهایی است ، در حالی که سطر H حاوی رقت سریالی از ترکیب A است. تنها. این کنترل ها برای تعیین مقدار MIC برای هر ترکیب آزمایشی استفاده می شوند ، که به نوبه خود برای محاسبه مقدار FIC با استفاده از فرمول ذکر شده در بالا استفاده می شوند ، و سپس برای هم افزایی ، افزودنی / بی تفاوتی یا تضاد ارزیابی می شوند. در این تصویر ، “هیچ رشد” توسط محافل سفید نشان داده نمی شود ، و “رشد” توسط محافل زرد نشان داده می شود. کنترل رشد (چاه H12) به عنوان یک دایره زرد رنگ با طرح جسورانه به تصویر کشیده شده است. غلظت ترکیبات A و B در چاه D6 منجر به اثر هم افزایی (FIC <0.5) ، در حالی که در چاه C7 اثر افزودنی یا بی تفاوتی بود (FIC = 0.5-4).

خدمات میکروبیولوِژی آزمایشگاه ژنیران

آزمایشگاه میکروبیولوژی ژنیران

دوره کارآموزی میکروبیولوژی ( یادگیری مباحث عملی و تئوری )

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

2.7 / 5. تعداد رای دهندگان: 3

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *