آزمايش بيشترين تعداد احتمالی باکتری ها تست MPN

تست MPN

MPN

 

آنتروباکترياسه باکتری های گرم منفی روده ای هستند که به عنوان شاخص آلودگی آب در نظر گرفته می شوند. کلی فرم ها يکی از مهم ترين جنس های اين خانواده باکتريايی هستند که قادرند قند لاکتوز را تخمير کرده، اسيد و گاز توليد کنند. به طور کلی همه باکتری های گرم منفی ميله ای شکل، هوازی و بی هوازی اختياری که قادر به تخمير قند لاکتوز در دمای37 درجه به مدت ۴۸ ساعت هستند کلی فرم ناميده می شوند. محل طبيعی زندگی اين باکتری ها در روده انسان و دام، خاک و آب است. محيط کشت مورد استفاده کلی فرم بايد دارای قند لاکتوز باشد.

آزمون جستجو و شمارش کلی فرم ها در سه مرحله انجام می شود:

1- روش شمارش بيشترين تعداد احتمالی باکتری ها

اين روش يکی از راه های شمارش ميکروارگانيسم های زنده موجود در مواد غذايی است. با اين روش می توان گفت تعداد و تراکم ميکروارگانيسم ها در يک ماده غذايی چه ميزان است.روش MPN برپايه نظريه احتمالات بوده و فرض بر اين است که ميکروارگانيسم ها با يک توزيع يکنواخت و به طور اتفاقی در نمونه ماده غذايی پخش شده اند. اين روش به ويژه برای آن گروه از مواد غذايی به کار می رود که احتمال وجود تعداد کمی ميکروارگانيسم (کمتر از ۱۰ عدد در هر گرم) در آنها تخمين زده می شود. روش MPN بيشتر برای شمارش کلی فرم های آب، شير و فرآورده های آن به کار می رود.به دليل اين که در مواد غذايی جامد امکان توزيع يکنواخت ارگانيسم ها بعيد است، اين روش کاربرد چندانی ندارد. به طور کلی در روش شمارش بيشترين تعداد احتمالی باکتری ها، حجم هايی از ماده غذايی به ۳ تا ۱۰ لوله آزمايش دارای محيط مايع منتقل می گردد. لوله ها در دمای 35 تا 37 درجه گرمخانه گذاری شده و پس از 24 تا  48 ساعت نتيجه بررسی می شود. پس از تشخيص لوله های مثبت از روی کدورت يا توليد اسيد و گاز در لوله ها، تعداد تعيين می شود.

2- آزمون تاییدی

در این مرحله به منظور تایید حضور کلی فرم ها از لوله های مثبت نمونه برداری شده و روی محیط کشت EMB کشت خطی داده می شود. سپس عمل انکوباسیون به مدت 24 ساعد در دمای 37 درجه انجام میگردد.

3- آزمون تکمیلی

در این مرحله از کلنی های تشکیل شده در مرحله قبل در شرایط استریل برداشته و در محیط های IMVIC تلقیح می گردد.

بخش راهنمای علمی ژنیران


 

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

3.6 / 5. تعداد رای دهندگان: 22

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید

11 دیدگاه در “آزمايش بيشترين تعداد احتمالی باکتری ها تست MPN

  1. کاربر ژنیران میگوید:

    با سلام و احترام.
    با توجه به اینکه این روش یک روش بر مبنای قانون احتمالات است و تصور بر این است که کلی فرم به طور یکنواخت در نمونه پخش شده است، چرا نتایج به این صورت است که تنها بعضی از لوله ها در ست ۳ تایی یا ۵ تایی مثبت می شوند؟ مگر این ستها تکرار نیستند؟ پس با توجه به توزیع یکنواخت کلی فرم در نمونه مایع آیا نباید این طور باشد که تو هر ست یا همه لوله ها باید مثبت شوند یا منفی؟

    • Farbod Esfandi میگوید:

      خیر در قانون احتمالات صفر مطلق و یکنواختی مطلق وجود ندارد. بنابراین با هر نمونه برداری در هر لوله قانون 0 و 1 دخیل بوده احتمال مثبت و منفی بودن در بین لوله ها به یک اندازه میباشد

  2. شریفان میگوید:

    روش MPN بيشتر برای شمارش کلی فرم های آب، شير و فرآورده های آن به کار می رود.به دليل اين که در مواد غذايی جامد امکان توزيع يکنواخت ارگانيسم ها بعيد است، اين روش کاربرد چندانی ندارد. و کارایی روشها بسته به شرایط دارد

  3. فروهی میگوید:

    عالییییی بود بخصوص آزمایشگاه که امکاناتش تکمیله و اساتید همه چی تموم داره

  4. الماسی میگوید:

    رشته من کشاورزی هست میتونم در این دوره شرکت کنم آیا برام مجاز هست؟

  5. غفاری میگوید:

    نمونه برداری ها دقیق بوده و با راهنمایی اساتید مرحله به مرحله طی شد و این در روند یادگیری بسیار امری مهم و اثرگذاره

  6. بصیری میگوید:

    سطح تدریس و شرکت در دوره ها پیشرفته رو به بالاست و حس میکنم سطح اطلاعاتم خیلی بیشتر شده نسبت به قبل از شرکت در دوره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *