مطالعهای نشان میدهد که رویاهای بد مکرر میتواند هشدار اولیه بیماری پارکینسون باشد.
به گفته کارشناسان دانشگاه بیرمنگام (University of Birmingham)، سالمندانی که شروع به دیدن رویاهای بد یا کابوسهای آزاردهنده می کنند، ممکن است علائم اولیه بیماری پارکینسون را نشان دهند.
در گروهی از مردان مسن، تحقیقات اخیر که در مجله eClinicalMedicine منتشر شده است، نشان میدهد کسانی که اغلب کابوس میبینند، دو برابر بیشتر از کسانی که کمتر کابوس میبینند، به بیماری پارکینسون مبتلا میشوند.
اگرچه تحقیقات قبلی نشان داده است که افراد مبتلا به بیماری پارکینسون نسبت به بزرگسالان در جمعیت عمومی رویاهای بد و کابوسهای آزاردهنده بیشتری میبینند، اما استفاده از کلمه کابوس به عنوان یک عامل خطر برای پارکینسون ممکن است درست نباشد.
Dr. Abidemi Otaiku، از University’s Centre for Human Brain Health میگوید: «اگرچه تشخیص زودهنگام بیماری پارکینسون میتواند واقعاً مفید باشد، اما شاخصهای خطر بسیار کمی وجود دارد و بسیاری از این موارد نیاز به آزمایشهای بیمارستانی پرهزینه دارند.
او همچنین گفت: «در حالی که ما نیاز به انجام تحقیقات بیشتری در این زمینه داریم، شناسایی اهمیت رویاهای بد و کابوسهای شبانه میتواند نشان دهد که افرادی که در سنین بالاتر تغییری در رویاهای خود بدون هیچ محرک آشکاری تجربه میکنند باید به دنبال مشاوره پزشکی باشند.»
اخبار بیشتری بخوانید:
کمبود خواب خطر تشدید بیماری را از ۲۵ درصد به ۹۵ درصد افزایش میدهد.
چشمان شما میتواند نشان دهد که آیا شما به ADHD یا اوتیسم مبتلا هستید!
این تیم از دادههای یک مطالعه بزرگ از ایالات متحده استفاده کرد که شامل دادههایی در یک دوره 12 ساله از 3818 مرد مسن بود که به طور مستقل زندگی میکردند. در ابتدای مطالعه، مردان طیفی از پرسشنامهها را تکمیل کردند که یکی از آنها شامل سؤالی در مورد کیفیت خواب بود.
در پایان کارآزمایی، شرکتکنندگانی که حداقل یک خواب وحشتناک در هفته میدیدند، مورد پیگیری قرار گرفتند تا ببینند آیا احتمال بیشتری برای تشخیص بیماری پارکینسون وجود دارد یا خیر.
91 بیمار پارکینسون در طول دوره پیگیری شناسایی شدند. محققان دریافتند افرادی که بطور مکرر خوابهای بد میدیدند دو برابر بیشتر از افرادی که خوابهای بد کمتری میدیدند، دچار این عارضه بودند. اکثر تشخیصها در پنج سال اول تحقیق انجام شد. شرکتکنندگانی که در طول این مدت کابوسهای مکرر میدیدند بیش از سه برابر بیشتر در معرض ابتلا به بیماری پارکینسون بودند.
نتایج نشان میدهد که سالمندانی که روزی به پارکینسون مبتلا میشوند، احتمالاً چند سال قبل از ایجاد ویژگیهای مشخصه پارکینسون از جمله لرزش، سفتی و کندی حرکت، خوابهای بد و کابوس را تجربه خواهند کرد.
این مطالعه همچنین نشان میدهد که رویاهای ما میتوانند اطلاعات مهمی در مورد ساختار و عملکرد مغز ما نشان دهند و ممکن است هدف مهمی برای تحقیقات علوم اعصاب باشد.
محققان قصد دارند از الکتروانسفالوگرافی (electroencephalography) (EEG) برای بررسی دلایل بیولوژیکی تغییرات خواب و دیدن رویا استفاده کنند. آنها همچنین به تکرار این یافتهها در گروههای بزرگتر و متنوع تر نگاه میکنند و پیوندهای احتمالی بین رویاها و سایر بیماریهای عصبی مانند آلزایمر را بررسی میکنند.
مرجع: “رویاهای ناراحت کننده و خطر ابتلا به بیماری پارکینسون