سمپلر چیست؟

سمپلر
 

آزمایشگاه ژنیران دارای انواع سمپلر های Socorex و brand می‌باشد.

سمپلر:

سمپلر یکی از مهم ترین و پرکاربردترین وسایل در آزمایشگاه های زیست شناسی مخصوصا آزمایشگاه های ژنتیک، بیوتکنولوژی، میکروبیولوژی و کشت سلول می باشد. سمپلر به عبارت ساده یک میکروپیپت است که مایعات را در مقیاس های مختلف جابجا می کندو در اجرای تکنیک های متنوع آزمایشگاهی مانند PCR ، ELISA ، WESTERN BLOT و… بسیار پرکاربرد است.

سمپلر

اجزا و قطعات

هر سمپلر یا میکرو پیپت دارای یک شاسی برای کشیدن و تخلیه مایعات (این شاسی دارای دو Step می باشد. توجه داشته باشید که هرچقدر عدد حجمی سمپلر بیشتر باشد، شاسی آن بالاتر خواهد آمد).،یک دکمه برای اوت کردن سر سمپلر و یک صفحه نشانگر برای تنظیم مقدار است . در سمپلر های متغیر یک پیچ برای تنظیم مقداری که سمپلر می‌کشد و یک قفل برای ثابت کردن آن عدد برروی سمپلر تعبیه شده است.

برای تنظیم سمپلر های متغیر به حجم دلخواه، ابتدا قفل آن را به حالت باز تغییر داده و سپس با پیچ مخصوص سمپلر تنظیم می شود. اعداد متغیر روی سمپلر نشان دهنده حجمی از محلول است که سمپلر با step  یک  می تواند جابجا کند. پس از ست کردن عدد مورد نظر، سمپلر را دوباره به حال قفل در می آوریم. اعداد بالای خط، نشان دهنده مقدار صحیح حجم و اعداد زیر خط نشان دهنده مقدار اعشار حجم می باشند.

انواع سمپلر

در آزمایشگاه ها انواع سمپلر ها وجود دارند. سمپلر می تواند ثابت یا متغیر باشد. سمپلر های ثابت حجم مشخصی از مایعات را جابجا می کنند و قابلیت تغییر در حجم را ندارند. مثلا سمپلر ثابت ۱۰۰ میکرولیتر، فقط حجم 100 میکرولیتر را می تواند جابجا کند. اما سمپلر های متغیر قابل تنظیم بوده و می توان بر اساس نیاز حجم آن ها را در بازه درج شده روی خود سمپلر مشخص نمود. همچنین سمپلر ها در دو نوع دستی و اتوماتیک وجود دارند. سمپلر های دستی یک شاسی داشته که با فشار دادن و رها کردن آن عمل مکش را انجام می دهند. سمپلر های نوع اتوماتیک عمل مکش را با سیستم الکترونیکی و مکانیکی خود انجام می دهند.

علاوه بر دسته بندی های فوق سمپلر ها را بر اساس تعداد کانال های دارای مکش نیز به دو دسته تک کانال و چند کانال تقسیم می‌کنند. سمپلر های چند کانال(Multi Chanel) قابلیت اتصال به 8 تیپ را بصورت همزمان دارا هستند و می‌توانند با یکبار حرکت شاسی هر 8 تیپ را با میزان مورد نظر از محلول پر کنند .از این نوع سمپلر در تکنیک هایی که تعداد نمونه ها بالاست و سرعت سمپلینگ مطرح است مانند الایزا استفاده می‌شود تا سرعت انجام آزمایش افزایش یابد.

آزمایشگاه ژنیران مجهز به سه نوع سمپلر از بهترین کیفیت و جنس در بازه های حجمی مختلف می باشد.

سمپلر های آزمایشگاه ژنیران، در سه نوع هزار میکرولیتر متغیر ،صد میکرولیتر متغیر و ده میکرولیتر متغیر می باشد. سمپلر هزار قابلیت جابجایی محلول از صد تا هزار میکرولیتر را داراست. از این سمپلر در آزمایشگاه های کشت، میکروبیولوژی و ژنتیک ژنیران استفاده می شود. سمپلر صد  قابلیت جابجایی محلول از ده تا صد میکرولیتر را دارد و سمپلر ده که به آن سمپلر  کریستالی نیز می‌گویند  قابلیت جابجایی محلول از نیم تا ده میکرولیتر راداراست.. برای سمپلر هزار از سرسمپلر های آبی رنگ، سمپلر صد از سرسمپلر های زرد رنگ و برای سمپلر کریستالی از سرسمپلر های سفید رنگ استفاده می شود. (به سرسمپلرتیپ نیز می‌گویند)

 

خطاهای احتمالی در کار با سمپلر

هیچ گاه نباید بعد از ورود تیپ به درون محلول شاسی سمپلر فشار داده شود. اینکار موجب ایجاد حباب در محلول می گردد و ممکن است از عمر مفید سمپلر بکاهد و یا بدنه سمپلر را آلوده به آن محلول کند.همچنین زمانی که تیپ درون محلول است، نباید شاسی سمپلر به شکل ناگهانی رها گردد. اینکار موجب وارد شدن حجم ناصحیح از محلول درون تیپ می گردد و اگر حجم محلول از گنجایش تیپ بیشتر باشد وارد خود سمپلر شده و فنر های داخل آن را خراب می‌کند.

دقت داشته باشید که مقدار تنظیم شده روی سمپلر فقط با STEP یک سمپلر قابل کشیدن است ،در صورتی که از STEP  دو برای کشیدن محلول مورد نظر استفاده کنید ،حجم کشیده شده بیشتر از حجم مورد نظر خواهد شد و دقت کار شمارو به طرز چشمگیری کاهش خواهد داد.

اگر هنگام اضافه کردن محلول، نوک تیپ درون محلول قرار گرفته باشد، شاسی تا step یک، جهت ریخته شدن محتویات تیپ فشار داده می شود و رها کردن آن پس از خارج کردن تیپ از درون مایع صورت می گیرد. در صورت رها کردن شاسی درون محلول، موجب می شود محلول  تخلیه شده داخل تیوب، دوباره به داخل تیپ بازگردد.

جهت خرید و یا استعلام قیمت با ما تماس بگیرید یا در واتسپ پیام بزارید

02186073470

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

4.8 / 5. تعداد رای دهندگان: 5

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید

2 دیدگاه در “سمپلر چیست؟

  1. کاربر ژنیران میگوید:

    سلام. وقت بخیر. قیمت سمپلرهای متغیرتون رو میخواستم بدونم. ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *