سیلوسایبین موجود در قارچ جادویی؛ ترکیبی موثر در درمان افسردگی

اخبار سلامتی

سیلوسایبین موجود در قارچ جادویی؛ ترکیبی موثر در درمان افسردگی

نتایج اولیه به دست آمده از یک مطالعه صورت گرفته روی گروهی از قارچ ها، حاکی از آن بود که مواد روان گردان موجود در یک گونه قارچی موسوم به قارچ جادویی، می تواند عوارض و نشانه های افسردگی را در فرد بیمار کاهش دهد. تاثیر سیلوسایبین موجود در این قارچ، کاملا به خوبی دارو های رایجی گزارش شده است که امروزه تجویز می شود.

سیلوسایبین موجود در قارچ جادویی

اما وقتی موضوع بهبود فعالانه بیماری و سلامت روان و ایجاد حس لذت در بیمار به میان می آید، این ماده اثر قوی تر و موثرتری در پروسه درمان فرد دارد.

امروزه داروهای روان گردان، به عنوان یک ماده درمانی در بحث سلامت روان بررسی می شوند اما کارشناسان هشدار داده اند که این حیطه هنوز نیازمند مطالعه و بررسی های بیشتری است.

طی سه دهه گذشته ، از زمان ورود داروی Prozac به بازار، داروهای جدیدی که برای درمان افسردگی و اضطراب به بازار ارائه شدند، همگی زمینه مشترکی داشتند.

این داروهای جدید، برای تعداد قابل توجهی از افراد عوارض جانبی نامطلوبی ایجاد کردند و با گذشت زمان، یا تاثیرشان را از دست می دادند و یا دیگر اثر اولیه را نداشتند.

به 59 شرکت کننده این آزمایش، سیلوسایبین یا یک داروی ضد افسردگی رایج به نام مهار کننده انتخابی جذب مجدد سروتونین (SSRI) داده شد.

دانشمندان مرکز تحقیقات امپریال کالج لندن با استفاده از مقیاس های مختلف ، سطح روحیه و عملکرد شرکت کنندگان را اندازه گیری کردند.

معیار های اولیه آن ها، افسردگی افراد را براساس پاسخ دهی آن ها به سوالاتی در حیطه خواب ، انرژی ، اشتها ، خلق و خو و افکار خودکشی نمره دهی کرد.

این سوالات عمدتاً منفی هستند: به عنوان مثال، آن ها می پرسند که آیا شخص غمگین است؟ به جای اینکه بپرسند آیا احساس خوشحالی می کند یا خیر؟

با این معیارها ، مشخص شد سیلوسایبین و همچنین یک داروی ضد افسردگی معمولی – SSRI به نام اسکیتالوپرام – مشابه هم اثر می کنند.

نتایج به دست آمده نشان داد که همه 59 شرکت کننده این مطالعه کاهش قابل توجهی در علائم افسردگی خود مشاهده کردند.

اما در مورد بررسی های دیگر صورت گرفته که در حیطه ی تمرکز دانشمندان نبود، داروی روانگردان بسیار عملکرد بهتری داشت. از بین این حیطه ها می توان به بهبود روحیه کاری، عملکرد اجتماعی ، سلامت ذهنی و افزایش حس خوشبختی اشاره کرد.

بیشتر از سلامتی و افسردگی بخوانید:

psilocybin تا یک سال بر روی افسردگی ماژور موثر است…

افسردگی و پیشگیری آن با قرص امگا-3

 

این مطالعه از اولین مطالعاتی است که مواد روان گردان را با داروهای افسردگی سنتی مقایسه می کند – در این آزمایش، همه مبتلایان به افسردگی متوسط ​​تا شدید ، دخیل هستند نه فقط کسانی که سایر درمان برای آن ها ناموفق بوده است.

گرچه این یک آزمایش کوچک است ، اما یک فاز اولیه در تحقیقات محسوب می شود، بنابراین برای دستیابی به نتایج بیشتر نیاز به مطالعات بیشتری خواهد بود و هنوز ثابت نمی کند که سیلوسایبین درمان بهتری نسبت به درمان با اسکیتالوپرام برای افسردگی است.

نتایج این مطالعه نشان که روانگردان می تواند یك درمان جایگزین مناسب برای افسردگی ، اضطراب ، سو مصرف مواد و سایر شرایط دیگر باشد.

اما در حال حاضر، SSRI هایی مانند فلوکستین (نام عمومی Prozac) ، سیتالوپرام ، اسکیتالوپرام و سرترالین اولین داروهایی هستند که پزشکان برای درمان افسردگی و اضطراب برای بیمار تجویز می کنند.

بررسی اثر دارو ها بر روی احساسات

تصور می شود که این دارو ها بر روی سیستم استرس مغزی کار می کنند ، بعضی پاسخ ها را خنثی می کنند و تحمل درد و ناراحتی را تسهیل می کنند. اما لزوما به افراد کمک نمی کنند که حس فوق العاده ای داشته باشند، به عنوان مثال، بعضی دارو ها تمام احساسات را مختل می کند هم احساسات مثبت و هم احساسات منفی.

این بن بست عاطفی، می تواند به عنوان یک عارضه در نظر گرفته شود.

از طرف دیگر ، به نظر می رسد سیلوسیبین روی گیرنده های مغز اثر می کند که به سامان دهی نحوه تفکر فرد درباره مسائل مرتبط است.

دکتر Carhart-Harris بیان کرد، بیماران پس از روان درمانی با داروهای روان گردان، گزارش کردند که “دوباره کالیبره شده اند” و “از زندگی لذت می برند”.

  • روان درمانی با دارو های روان گردان می تواند یک مغز افسرده را دوباره تنظیم کند

“این دارو ها بیشتر به ریشه اصلی درد و رنج می پردازند به جای آن که آن را نهفته کنند و یا علایم آن را بپوشانند.

همچنین شرکت کنندگانی که در گروه درمان با سیلوسایبین قرار گرفته بودند، عوارض جانبی کمتری را در مقایسه با درمان با SSRI تجربه کردند. از این عوارض می توان به خواب آلودگی ، اختلال عملکرد جنسی و خشکی دهان اشاره کرد.

آن ها بیشتر عوارض گذرایی مانند سردرد در روز بعد از مصرف دارو را تجربه کردند.

پروفسور دیوید نات یکی از همکاران این مطالعه بیان کرد ، تجربه “سفر” چیز آسان و راحتی نیست بلکه کاری سخت و بسیار چالش برانگیز است.

به کسانی که سیلوسایبین تجویز شد، دو دوز نسبتاً بالا از دارو داده شد و سه هفته بعد سایر بیماران با اسکیتالوپرام تحت درمان قرار گرفتند.

هر دو گروه، تحت درمان قرار گرفتند.

سیلوسایبین موجود در قارچ جادویی

 

پروفسور نات گفت که نحوه درمان “به اندازه عملکرد دارو حائز اهمیت است” – به همین دلیل دانشمندان هشدار دادند افراد خود درمانی نکنند.

به منظور تلاش برای “کور کردن” مطالعه، یعنی فرد از اینکه در چه گروه درمانی قرار می گیرد اطلاعی نداشته باشد – به افرادی که تحت درمان با روانگردان بودند روزانه یک قرص دارونما و کسانی که تحت درمان با SSRI بودند، تحت دو جلسه مشاوره قرار می گرفتند که طی آن 1 میلی گرم سیلوسایبین به آن ها داده شد (این میزان برای اثر گذاری کافی نیست).

دکتر Carhart-Harris بیان کرد که مطالعات دیگر حاکی از آن است که افراد تا ماه ها پس از درمان با سیلوسایبین احساس بهتری دارند.

شرکت کنندگان مطالعه امپریال پس از شش هفته بعد از درمان اولیه خود، هنوز به مدت شش ماه در حال پیگیری و تحت بررسی هستند.

مطالب علمی بیشتر راجع به سلامتی و افسردگی بخوانید:

سندرم سروتونین چیست؟

صرع (EPILEPSY) چیست؟

 

منبع خبر

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

3.8 / 5. تعداد رای دهندگان: 5

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *