پپتون واتر (Peptone Water): ترکیب، اصول، روش آماده‌سازی، نتایج و موارد استفاده

پپتون واتر

پپتون واتر توسط Shread، Donovan و Lee فرموله شده است. این محیط یک محیط براث است که برای رشد ارگانیسم‌ها استفاده می‌شود و پایه‌ای برای تعیین الگوهای تخمیر کربوهیدرات ارگانیسم‌های غیر سخت‌پسند می‌باشد. علاوه بر این برای تشخیص تولید ایندول (Indole) توسط ارگانیسم نیز استفاده می‌شود.

ترکیبات پپتون واتر

مواد تشکیل دهنده گرم در لیتر
پپتون 10
کلرید سدیم 5

pH نهایی (در دمای 25 درجه سانتی‌گراد): 0.2±7.2

اصول پپتون واتر

محیط کشت پپتون واتر

دو جزء اساسی پپتون واتر شامل پپتون و کلرید سدیم می‌باشد. پپتون با داشتن ترکیبات نیتروژنی و کربن دار، اسیدهای آمینه با زنجیره بلند و ویتامین‌ها، مواد مغذی ضروری را فراهم می‌کند. کلرید سدیم، الکترولیت (electrolyte) لازم را فراهم و تعادل اسمزی محیط را حفظ می‌کند.

این محیط به ویژه به عنوان یک سوبسترا در مطالعه تولید ایندول مناسب است. پپتون مورد استفاده در پپتون واتر سرشار از محتوای تریپتوفان (Tryptophan) است که به تشخیص ایندول با استفاده از شناساگر Kovacs یا Ehlrich کمک می‌کند. از پپتون واتر همچنین به عنوان پایه‌ای برای مطالعات تخمیر کربوهیدرات با افزودن قند و اندیکاتورهایی مانند بروموکرزول بنفش (Bromocresol purple)، فنول رد (Phenol red) یا بروموتیمول بلو (Bromothymol blue)، استفاده می‌شود.

این محیط برای مطالعه توانایی یک ارگانیسم در تخمیر یک کربوهیدرات خاص که به افتراق دسته‌ها و گونه‌ها کمک می‌کند، نیز توصیه می‌شود. اسیدیته تشکیل شده در طی فرآیند تخمیر را می‌توان با افزودن یک اندیکاتور فنول رد که سبب تغییر رنگ محیط را از قرمز به زرد در شرایط اسیدی می‌شود، تشخیص داد. به منظور تشخیص تولید گاز در صورت تولید توسط ارگانیسم، لوله دورهام (Durhams tube) به محیط اضافه می‌شود.

آماده‌سازی پپتون واتر

  • 15 گرم پپتون واتر را در 1000 میلی‌لیتر آب مقطر اضافه کنید.
  • کاملا مخلوط کرده و در ظروف نهایی پخش کنید.
  • محیط را با اتوکلاو کردن با فشار 15 پوند (121 درجه سانتی‌گراد) به مدت 15 دقیقه استریل کنید.

نتایج در پپتون واتر

  • نتیجه مثبت (محیط تلقیح شده): رشد ارگانیسم، دیدن کدورت در محیط.
  • نتیجه منفی (محیط تلقیح نشده): بدون رشد ارگانیسم

پپتون واتر

موارد استفاده از پپتون واتر

  • پپتون واتر به عنوان یک محیط رشد و به عنوان پایه برای محیط‌های تخمیر کربوهیدرات استفاده می‌شود.
  • پپتون واتر یک محیط براث است که برای شناسایی ایندول استفاده می‌شود.
  • این محیط یک محیط رشد حداقلی است که برای تعیین الگوهای تخمیر کربوهیدرات ارگانیسم‌های غیر سخت‌پسند استفاده می‌شود.
  • این محیط به عنوان یک رقیق کننده یا برای ساخت سوسپانسیون میکروارگانیسم‌های غیر سخت‌پسند در روش‌های شمارش میکروبی مفید است.
  • پپتون واتر با pH تنظیم شده روی 8.4 (شرایط قلیایی) برای کشت و غنی‌سازی گونه‌های ویبریو (Vibrio) مناسب است.

محدودیت‌ها

  • توصیه می‌شود برای شناسایی کامل آزمایشات بیوشیمیایی، ایمونولوژیکی، مولکولی یا طیف‌سنجی جرمی روی کلنی‌های حاصل از کشت خالص انجام شود.
  • این محیط به دلیل محتوای کم مواد مغذی، برای رشد یا نگه‌داری میکروارگانیسم‌های سخت‌‌پسند مناسب نیست.
  • به دلیل نیازهای غذایی مختلف، برخی از سویه‌ها ممکن است در این محیط رشد ضعیفی از خود نشان دهند.
  • برخی از محلول‌های قندی ممکن است بر PH پپتون واتر تأثیر بگذارند، بنابراین این مسئله باید بررسی شود.
  • ممکن است برای اطمینان از خلوص ماده تلقیحی، زیرکشت گرفتن لازم شود. کشت‌های مخلوط یا آلوده نتایج نادرستی نشان می‌دهند.

همچنین بخوانید:

منبع

مترجم: صادق حسینی‌کیا

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

5 / 5. تعداد رای دهندگان: 1

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید

2 دیدگاه برای “پپتون واتر (Peptone Water): ترکیب، اصول، روش آماده‌سازی، نتایج و موارد استفاده

  1. کاربر ژنیران گفته:

    محیط پپتون واتری خریداری شده که جهت مشاهده حلقه اندول از آن استفاده میکنیم .ولی دستورمحیط جدید خرید شده افزودن فنل رد رو گفته خواستم ببینم این مرحله اختیاریه؟برای بررسی تخمیر قند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *