چگونه وجود فروکتوز در رژیم غذایی به چاقی کمک میکند!؟

انتشارسیگنال استرس و پریشانی از سلول های چربی باعث می شود قلب در برابر پیامدهای چاقی تقویت شود!

اخبار بیماری ها

این تحقیق که در 18 آگوست در Nature  منتشر شد، بر تأثیر رژیم غذایی با فروکتوز بالا روی پرزها ، ساختارهای نازک و مویی که داخل روده کوچک قرار دارد، متمرکز است. پرزها سطح روده را گسترش می دهند و به بدن کمک می کنند تا مواد مغذی، از جمله چربی های رژیمی غذا را هنگام عبور از دستگاه گوارش جذب کند. در این مطالعه مشخص شد موش هایی که از رژیم غذایی حاوی فروکتوز استفاده می کردند دارای پرزهایی بودند که 25 تا 40 درصد بلند تر  از موش هایی که از فروکتوز تغذیه نمی کردند بودند. علاوه بر این، افزایش طول پرزها با افزایش جذب مواد مغذی، افزایش وزن و تجمع چربی در حیوانات همراه بود.

محققین میگویند: فروکتوز از نظر ساختاری با قندهای دیگر مانند گلوکز متفاوت است و متابولیسم متفاوتی دارد.همچنین این تحقیقات نشان داده است که متابولیت اولیه فروکتوز باعث افزایش طول پرزها می شود و از رشد تومور روده حمایت می کند.

چگونه وجود فروکتوز در رژیم غذایی به چاقی کمک میکند!؟

تحقیقات قبلی این تیم که در سال 2019 منتشر شد نشان میدهد که فروکتوز رژیمی می تواند اندازه تومور را در مدل های سرطان روده بزرگ موش افزایش دهد و مسدود کردن متابولیسم فروکتوز می تواند از این اتفاق جلوگیری کند. با استدلال اینکه فروکتوز ممکن است باعث افزایش تسریع رشد روده باریک شود ، محققان بافت موشهایی را که با فروکتوز یا رژیم کنترل تحت میکروسکوپ تحت درمان قرار گرفتند ، مورد بررسی قرار دادند.

پس از مشاهده طویل شدن پرزها، تیم می خواست تعیین کند که آیا این پرزها عملکرد متفاوتی دارند یا خیر. بنابراین آنها موش ها را به سه گروه تقسیم کردند: رژیم غذایی کم چرب معمولی ، رژیم غذایی پرچرب و رژیم غذایی پرچرب با افزودن فروکتوز. موشهای گروه سوم نه تنها پرزهای بلندی پیدا کردند، بلکه چاقتر از موشهایی بودند که رژیم غذایی پرچرب بدون فروکتوز دریافت کردند.

درمان چاقی با هدف گیری میتوکندری

تاثیر چاقی، فشار خون و کلسترول بر عملکرد مغز

محققان با نگاهی دقیق تر به تغییرات متابولیسمی دریافتند که متابولیت خاصی از فروکتوز به نام فروکتوز-1-فسفات در سطوح بالا تجمع میابد. این متابولیت با آنزیم متابولیزه گلوکز به نام پیروات کیناز در تعامل بوده و متابولیسم سلولی را تغییر داده و بقا و طول پرزها را افزایش می دهد. وقتی پیروات کیناز یا آنزیمی که فروکتوز -1- فسفات را می سازد حذف شد ، فروکتوز هیچ تاثیری بر طول پرزها نذاشت. مطالعات قبلی روی حیوانات نشان داده است که این متابولیت فروکتوز به رشد تومور نیز کمک می کند.

درمان چاقی با هدف گیری میتوکندری
تاثیر چاقی، فشار خون و کلسترول بر عملکرد مغز

به گفته ی یکی از محققان مشاهدات موش ها از نظر تکاملی کاملا منطقی است. در پستانداران، به ویژه پستانداران زمستانی در آب و هوای معتدل در ماه های پاییز که میوه رسیده است فروکتوز بسیار در دسترس است. خوردن مقدار زیادی فروکتوز ممکن است به این حیوانات کمک کند تا مواد مغذی بیشتری را جذب کرده و به چربی تبدیل کنند، که برای گذراندن فصل زمستان به آنها نیاز دارند.

یکی از محققین Dr. Goncalves اضافه کرد: انسانها برای خوردن آنچه در حال حاضر می خورند تکامل نیافته اند. فروکتوز تقریباً در رژیم های غذایی امروزی وجود دارد، چه از شربت ذرت با فروکتوز بالا ، چه از قند رومیزی، و چه از غذاهای طبیعی مانند میوه تهیه شود. فروکتوز به خودی خود مضر نیست این مشکل مصرف بیش از حد است.

یکی از محققین میگوید: در حال حاضر داروهایی در آزمایشات بالینی برای اهداف دیگر وجود دارد که آنزیم مسئول تولید فروکتوز -1 فسفات را هدف قرار می دهد. ما امیدواریم راهی پیدا کنیم تا آنها را برای کوچک کردن پرزها ، کاهش جذب چربی و احتمالاً کند شدن رشد تومور پیدا کنیم.

مترجم: سرکار خانم غزل زارعی

منبع خبر

همچنین مطالب علمی بیشتری را مطالعه فرمایید:

سرور های پیش بینی کننده اپی توپ MHC I, MHC II ( EMBOSS ANTIGENIC، PROPRED، Net Tpi، IEDB، IMMUNMEDICINE GROUP، NET MHC II)

Viral Genomes sever-NCBI virus server

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

0 / 5. تعداد رای دهندگان: 0

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *