کشت باکتری

ساخت محیط کشت باکتری

برای کشت باکتری E. Coli برای انواع سویه های مورد استفاده برای کلونینگ و بیان از محیط کشت LB  از نوع مایع و جامد استفاده می شود. اجزاء این محیط کشت شامل: پپتون، نمک سدیم کلرید و عصاره مخمر است. این محیط کشت جزء محیط کشت های غیر مشخص دسته بندی می شود. باکتری E. Coli در این محیط کشت هر 20 دقیقه یک تقسیم انجام میدهد. سویه های باکتری متناسب با  وکتوری که دریافت می کنند باید آنتی بیوتیک مناسب را به محیط کشت اضافه کرد. این باعث می شود تنها باکتری های دریافت کننده وکتور ( دارای ژن مقاومت به آنتی بیوتیکی)  در این محیط کشت رشد کنند. با توجه به شکل 1 می توان میزان رشد باکتری را توسط اسپکتوفتومتری در طول موج 600 نانومتر محاسبه کرد. در OD برابر با1 تقریبا حدود109 سلول E.coli وجود دارد.

کشت باکتری

دو سیستم متفاوت برای رشد میکروارگانیسم ها وجود دارد:

سیستم بسته: در این سیستم باکتری از مقدار مشخصی از محیط کشت استفاده می کند و مواد دفعی خود را وارد محیط کشت می کند. بعد از مدتی مواد غذایی محیط کشت به پایان می رسد و مواد دفعی زیاد می شود در نتیجه باکتری به سمت مرگ می رود.

سیستم کشت مداوم: در این سیستم از یک فرمانتور استفاده می شود که در آن محیط کشت تازه به طور مداوم به فرمانتور اضافه شود و محیط کشت به همراه سلول از فرمانتور خارج می شود. از این سیستم برای تولید محصول از میکروارگانیسم ها مانند باکتری به طور مداوم می توان استفاده کرد. باکتری حاوی پروتئین مورد نظر از محیط کشت جمع آوری می شود و سپس برای استخراج پروتئین مورد استفاده قرار می گیرد.

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

3.9 / 5. تعداد رای دهندگان: 10

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید

1 دیدگاه در “کشت باکتری

  1. هاشمی میگوید:

    اساتید خیلی فعال و اطلاعاتشون به روزه.مرسی از همگی که در این راه تلاش میکنن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *