اخبار سلامتی
در یک آزمایش نشان داده شد: قرار گرفتن در معرض صدای بلند (استرس زیاد) یا جیغ با کاهش تعداد تخم در موشهای ماده مرتبط است.تقریباً از هر 8 زوج 1 زوج، و حدود 6.7 میلیون آمریکایی با مشکلات ناباروری دست و پنجه نرم میکنند. عوامل زیادی میتواند در ایجاد ناباروری نقش داشته باشد. با این حال، یک مطالعه جدید نشان میدهد که استرس میتواند یکی از عوامل موثر در ناباروری شما باشد.
سایر عواملی که میتوانند بر قدرت باروری زنان تأثیر بگذارد عبارتند از:
سن
رژیم غذایی ضعیف
استفاده از دخانیات
مصرف بیش از حد الکل
تمرینات ورزشی
اضافه وزن داشتن
کم وزن بودن
مشکلات سلامتی که باعث تغییرات هورمونی میشود
همچنین اخبار بیشتری بخوانید:
رشد شناختی کودک نوپا میتواند در اثر استرس، اضطراب و افسردگی مادر در دوران بارداری مختل شود.
تولید قرص ضدبارداری برای مردان که در موشهای نر ۹۹ درصد موثر است. آزمایشات نمونههای انسانی به زودی آغاز میشود.
ورزش در دوران بارداری در تقویت عملکرد ریه در فرزندان موثر است
یک مطالعه روی حیوانات کوچک که اخیراً در مجله Endocrine Society’s journal منتشر شد، نشان داد: موشهای ماده در معرض صدای جیغ ممکن است ذخیره تخمدان و باروریشان کاهش پیداکند.
پتانسیل تولید مثلی که در دو تخمدان زن بر اساس مقدار و کیفیت تخمک باقی مانده را ذخیره تخمدان مینامند. یک زن با مقدار محدودی تخمک متولد میشود و بدن او قادر به تولید تخمک بیشتر نیست. از دست دادن پتانسیل تولید مثلی طبیعی در تخمدانها در نتیجه کاهش تعداد یا کیفیت تخمکهای باقیمانده به عنوان کاهش ذخیره تخمدان به حساب میآید.
دکتر Wenyan Xi از بیمارستان دانشگاه Xi’an Jiao Tong در Xian، چین، گفت: «ما تأثیر استرس بر ذخیره تخمدان را با استفاده از مدل صدای جیغ در موشها بررسی کردیم. ما متوجه شدیم که موشهای مادهای که در معرض صدای جیغ قرار میگیرند ذخیره تخمدانی را کاهش داده و درنتیجه باروری کاهش مییابد.》
محققان از مدل صدای جیغ برای بررسی اثر استرس بر ذخیره تخمدان در موشهای ماده استفاده کردند. آنها موشهای ماده را به مدت 3 هفته در معرض صدای جیغ قرار دادند و تأثیر آن را بر هورمونهای جنسی، تعداد و کیفیت تخمکها و تواناییشان برای باردار شدن و بچهدار شدن پس از جفتگیری بررسی کردند.
آنها دریافتند که صدای جیغ باعث کاهش سطح استروژن و هورمون آنتی مولرین در موشها میشود. استروژنها گروهی از هورمونها هستند که نقش حیاتی در رشد و نمو تولید مثل ایفا میکنند، درحالیکه هورمون آنتی مولرین هورمونی است که توسط تخمدانها تولید میشود و به تشکیل اندامهای تولید مثلی کمک میکند. صدای جیغ و فریاد نیز باعث کاهش مقدار و کیفیت تخمهای زنان میشود و منجر به کوچکتر شدن بستر آن شد.
Xi میگوید: بر اساس این یافتهها، نظر ما این است که استرس ممکن است با کاهش ذخیره تخمدان مرتبط باشد. تعیین ارتباط بین استرس مزمن و ذخیره تخمدانی موضوع مهمی است زیرا انجام این کار ممکن است درک ما را از محدودیتهای مداخلات بالینی فعلی افزایش دهد و بینش ارزشمندتری را در مورد علت کاهش ذخیره تخمدانی ارائه دهد.
مرجع: “نتایج استرس روانی مزمن ناشی از صدای جیغ در کاهش ذخیره تخمدانی در موش صحرایی ماده بالغ” توسط Wenyan Xi، Hui Mao، Zhiwei Cui، Haoyan Yao، Ruiting Shi و Yane Gao، 10 می 2022، غدد درون ریز.
DOI: 10.1210/endocr/bqac042
سایر نویسندگان این مطالعه عبارتند از Hui Mao، Haoyan Yao، Ruiting Shi از بیمارستان وابسته به دانشگاه Xi’an Jiao Tong، و Zhiwei Cui از بیمارستان وابسته به دانشگاه Xi’an Jiao Tong در Xian، چین.
این مطالعه از بنیاد علوم طبیعی اداره آموزش استان Shaanxi بودجه دریافت کرد.
مترجم: شقایق مرتاضی