سالمونلا شیگلا آگار (SS Agar)

سالمونلا شیگلا آگار

سالمونلا شیگلا آگار (SS Agar) محیطی انتخابی و متفاوت برای جداسازی، کشت و تمایز گونه‌های سالمونلا است. و برخی از سویه‌های Shigella spp. SS Agar یک اصلاح از Desoxycholate Citrate Agar است. برای آزمایش نمونه‌های بالینی و آزمایش مواد غذایی برای وجود گونه‌های سالمونلا توصیه می‌شود.

سالمونلا شیگلا آگار

ترکیبات سالمونلا شیگلا آگار

مواد تشکیل دهنده                                       Gms/Litre

  • عصاره گوشت گاو                                      5
  • هضم آنزیمی کازئین                                 2.5
  • تجزیه آنزیمی بافت حیوانی                        2.5
  • لاکتوز                                                     10
  • نمک های صفراوی                                    8.5
  • سیترات سدیم                                          8.5
  • تیوسولفات سدیم                                      8.5
  • فریک سیترات                                          1.0
  • سبز درخشان                                        0.00033
  • قرمز خنثی                                             0.025
  • آگار                                                      13.50
  • آب مقطر 1000 میلی لیتر
  • pH (در 25 درجه سانتیگراد) 7.0 ± 0.2

اصل سالمونلا شیگلا آگار

نمک‌های صفراوی، سیترات سدیم و سبز روشن (brilliant green) برای مهار ارگانیسم‌های گرم مثبت و کلیفرم و مهار ازدحام گونه‌های پروتئوس، کمک کند. برای رشد، عصاره گوشت گاو، هضم آنزیمی کازئین و هضم آنزیمی بافت حیوانی منابع نیتروژن، کربن و ویتامین‌های مورد نیاز برای رشد ارگانیسم را فراهم می‌کنند. لاکتوز، کربوهیدرات موجود در سالمونلا شیگلا آگار است. تیوسولفات و فریک سیترات امکان تشخیص سولفید هیدروژن با تولید کلنی‌هایی با مراکز سیاه را فراهم می‌کنند. قرمز خنثی در حضور pH اسیدی قرمز می‌شود، بنابراین نشان می‌دهد که تخمیر رخ داده است.

موارد استفاده از سالمونلا شیگلا آگار

  1. به عنوان یک محیط انتخابی و افتراقی برای جداسازی سالمونلا و برخی از گونه‌های شیگلا از نمونه‌های بالینی و غیر بالینی استفاده می‌شود.
  2. این محیط برای جداسازی اولیه شیگلا توصیه نمی‌شود.
  3. همچنین برای کمک به رشد تخمیر کننده لاکتوز و غیر لاکتوز از نمونه‌های بالینی، غذاهای مشکوک و سایر نمونه‌ها ساخته شد.

سالمونلا شیگلا آگار

تهیه سالمونلا شیگلا آگار

  1. 60 گرم سالمونلا شیگلا آگار را در 1000 میلی لیتر آب مقطر معلق کنید.
  2. حرارت دهید تا به جوش آید تا محیط کشت کاملا حل شود.
  3. اتوکلاو نکنید.
  4. خوب مخلوط کنید و در صفحات پتری استریل بریزید.

تفسیر نتایج سالمونلا شیگلا آگار

سالمونلا باعث تخمیر لاکتوز نمی‌شود، اما گاز سولفید هیدروژن (H2S) تولید می‌کند. کلنی‌های باکتریایی به دست آمده بی رنگ با نقاط سیاه ظاهر می‌شوند.

شیگلا باعث تخمیر لاکتوز نمی‌شود یا گاز سولفید هیدروژن تولید نمی‌کند، بنابراین کلنی‌های حاصل بی رنگ خواهند بود.

باکتری‌های کلی فرم مانند E. coli لاکتوز در محیط را تخمیر می‌کنند و در نتیجه رشد باکتری با رنگ صورتی ایجاد می‌شود. آن‌ها هیچ گونه سولفید هیدروژن تولید نمی‌کنند.

انتروباکتر و کلبسیلا بزرگتر از E. coli، موکوئید، رنگ پریده، کرم مات تا صورتی به نظر می‌رسد.

کنترل کیفیت سالمونلا شیگلا آگار

مثبت

سالمونلا انتریدیت ATCC 13076= کلنی‌های بی‌رنگ با مرکز سیاه

سالمونلا تیفی ATCC 6539 = کلنی‌های بی‌رنگ با مرکز سیاه

سالمونلا تیفی موریوم ATCC 14028= کلنی‌های بی‌رنگ با مرکز سیاه

شیگلا فلکسنری ATCC 12022 = کلنی‌های بی‌رنگ

منفی

Enterococcus faecalis ATCC 19433 = مهار

اشریشیا کلی ATCC 25922 = مهار

Enterobacter aerogenes ATCC 13048 = تا حدی مهار می‌شود. به رنگ کرم صورتی

محدودیت‌های سالمونلا شیگلا آگار

  1. توصیه می‌شود برای شناسایی کامل، آزمایش بیوشیمیایی، ایمونولوژیک، مولکولی یا طیف سنجی جرمی روی کلنی‌های حاصل از کشت خالص انجام شود.
  2. ادغام رنگ سبز روشن در این محیط آن را بسیار انتخابی می‌کند و نشان داده شده است که رشد برخی از شیگلا را مهار می‌کند.
  3. نمک‌های صفراوی ممکن است در طول زمان متبلور شوند و به صورت توپ‌های کوچک در داخل محیط ظاهر می‌شوند و بر عملکرد محیط تأثیر نمی‌گذارند.
  4. برخی از سویه‌های شیگلا، مانند sonneiand S. dysenteriae serovar 1، ممکن است لاکتوز را نسبتاً آهسته تخمیر کنند و کلنی‌ها پس از کشت برای 2 روز یا بیشتر، به تخمیر لاکتوز تغییر کنند.
  5. چند ارگانیسم غیر بیماری زا ممکن است روی سالمونلا شیگلا رشد کنند.

جهت خرید و یا استعلام قیمت با ما تماس بگیرید یا در واتسپ پیام بزارید

02186073470

منبع

مترجم: امید آهنگریان ابهری

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

3.7 / 5. تعداد رای دهندگان: 10

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید

3 دیدگاه برای “سالمونلا شیگلا آگار (SS Agar)

  1. کاربر ژنیران گفته:

    باکتری تو SSرشد کرده H2Sمنفی ولی تو SIMوTSIتولیدH2Sمثبت
    دلیل اش چی میتونه باشه؟

  2. کاربر ژنیران گفته:

    در مواردی که تست سالمونلا در محیط اس اس مثبت هست ولی مدفوع نرمال هست دستور چیست ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *